Wat motiveert ons?

27 februari 2024 13:50

Zoals helaas vele anderen maken wij vanaf dichtbij mee hoe een van onze dierbare de strijd voert tegen Parkinson. Wat voor een impact deze ziekte op iemand zijn leven, welzijn en gezin heeft. Voordat we in aanmerking kwamen met Parkinson, was onze kennis eigenlijk minimaal. Het is ons opgevallen dat dat bij veel mensen het geval is, en dat er een stereotype beeld bestaat van Parkinson. Terwijl er eigenlijk veel meer achter ligt en de gevolgen hiervan groter zijn dan "een beetje trillen". 

Wat iedereen wel zal begrijpen, of het nu gaat over Parkinson of een andere ziekte, is dat het zwaar en verdrietig is om te zien dat er een dierbare zoiets moet doormaken. Het voelt soms machteloos om langs de zijlijn te staan en maar het minimale te kunnen doen om te helpen. 

Het gevoel van een bijdragen te willen leveren, heeft ons gemotiveerd om deze actie op te starten. Het is geen grote actie, maar het haalt wel geld binnen wat zo ontzettend belangrijk en nodig is om verder onderzoek te kunnen doen naar Parkinson, maar ook meer bekendheid en voorlichting te geven over deze ziekte. Want Parkinson is de snelstgroeiende hersenziekte ter wereld. Het aantal mensen met Parkinson zal, als we niets doen, binnen de periode van 2015 tot 2040 met 56% toenemen. 

We willen iedereen vragen wie dit leest, om onze actie te steunen en te doneren. Het is cliché, maar met een reden; alle beetjes helpen!