In actie voor ParkinsonNL!

Ramona en John

Opgehaald

7.777
1555% bereikt van mijn streefbedrag € 500

Maart 2021 krijgt John Greeve de diagnose: de ziekte van Parkinson.  Een enorme klap voor een man die nog midden in het leven staat. Met een papieren pamflet over Parkinsonisme in de ene hand en een doosje medicijnen in de andere wordt hij naar huis gestuurd. En nu? De periode na de diagnose blijkt een flinke zoektocht. Mentaal vergt de ziekte veel van een mens. Ondanks de liefdevolle steun van vrienden en familie wordt de steun van lotgenoten gemist. Er moeten toch meer mensen in het Westland zijn die hier doorheen gaan? Fysiek werkt de ziekte net zo hard op het lichaam. De bekende trillende arm wordt zo veel mogelijk verborgen gehouden door een hand in de broekzak. Daarbij is er nog steeds weinig bekend over de do’s en don’ts van de ziekte. De ziekte van Parkinson volgt bij een ieder een ander pad en er is weinig bekend over de gebaande wegen.

Hier willen wij verandering in brengen. Door het starten van een inzamelingsactie onder de naam Triathlon voor Parkinson willen wij meer naamsbekendheid geven aan de ziekte en geld inzamelen voor onderzoek en bewustwording. Als tegenprestatie gaan wij een Triathlon doen.

Dit beviel in 2022 zo goed dat we in 2023 weer de uitdaging aangaan. Op zaterdag 19 augustus 2023 springen wij voor de tweede keer in het water bij Ouderkerk. In totaal gaan we 750 meter zwemmen, 20 kilometer wielrennen en 5 kilometer hardlopen, beter bekend als de sprint afstand.

Wil jij ons helpen? Doneren kan hieronder! 

Heb je een vraag, tip of heb je zin mee te doen? Mail dan naar parkinsonwestland@outlook.com of volg ons op Instagram of Facebook 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer