Beklimming Kilimanjaro voor Parkinson

John van van Hengstum

Opgehaald

4.000
160% bereikt van mijn streefbedrag € 2.500

Mijn naam is John en ik ben 51 jaar. Twee jaar geleden kreeg ik het volgende bericht van mijn neuroloog: “je hebt de ziekte van Parkinson”.

Een enorme schok voor mij, mijn vriendin en voor familie en vrienden. Gelukkig is de ziekte bij mij (met behulp van medicijnen) de laatste tijd mooi stabiel en is het tijd voor een flinke uitdaging.

Ik ga van 7 t/m 14 februari 2024 de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen (5895 m), de hoogste berg van Afrika. Dit ga ik doen voor mezelf, om te laten zien aan Parkinson dat ik dat “gewoon” kan. Ook wil ik deze beklimming gebruiken om zoveel mogelijk geld in te zamelen om een bijdrage te leveren aan het onderzoek naar de ziekte van Parkinson. De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Het is een ingewikkelde ziekte, die niet te genezen is. Daarom is meer kennis noodzakelijk, zodat Parkinson behandeld, genezen & voorkomen kan worden.

De volledige opbrengst van deze actie gaat naar ParkinsonNL.* Deze instantie initieert, stimuleert en geeft geld aan grensverleggend onderzoek. Daarnaast start ParkinsonNL projecten die het leven van mensen met Parkinson sterk verbeteren. Kortom: een zeer goed doel, dus: GEEF!!

Alvast bedankt voor je donatie.

* Geef.nl brengt (transactie)kosten in rekening. Het totaal van deze kosten doneer ik zelf aan het einde van de actie zodat de volle 100% van jullie donaties naar ParkinsonNL gaan.

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer