Marathon van Rotterdam voor meer Parkinson onderzoek!

Annelien Oosterbaan

Opgehaald

3.010
602% bereikt van mijn streefbedrag € 500

Op 16 april 2023 lopen wij de Rotterdam Marathon. Wij zijn collega's uit het Radboud UMC en wat ons verbindis dat wij allemaal werken aan onderzoek naar de Ziekte van Parkinson. Amir, Annelien, Bart, en Sabine zullen de hele Marathon lopen. Erik en Jan lopen de kwart Marathon. 

Hoe meer wij leren over deze ziekte, hoe meer de impact van deze ziekte en het belang van het stoppen van Parkinson tot ons doordringt.

Parkinson is een ziekte die steeds meer voorkomt, onder oude én jonge mensen, en waarvan een verdubbeling in het aantal patienten wordt verwacht tussen nu en 20 jaar! 

Wat bijzonder is, is dat 1 van onze lopers, Annelien, (nu 39 jaar) al sinds haar 33e Parkinson heeft. Zij ervaart dus zelf dagelijks de gevolgen hiervan. In 2019 liep zij ook de Marathon van Rotterdam om geld in te zamelen voor Parkinson onderzoek. Zij traint hard zodat het haar weer gaat lukken!

De ziekte is vooralsnog niet te remmen of te genezen, en behandeling is vooral gericht op het onderdrukken van de symptomen.

Dit moet veranderen! En daarom willen wij ons extra inzetten door geld in te zamelen om meer onderzoek mogelijk te maken. Onderzoek dat hard nodig is om deze ziekte eindelijk echt te stoppen! 

Wij lopen voor ParkinsonNL, dé fondsenwerver voor Parkinson onderzoek in Nederland. Help je ook mee?

Steun onze actie om Parkinson de wereld uit te helpen en doneer hier!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer